2016. december 29., csütörtök

Prológus

2017. december

Világszerte nézik a mai műsort. Mindenki kíváncsi, ki lesz az idei év nyertese. Ki távozhat a mai – nehéz – nap után győztesként az X-Faktorból. De a legnagyobb talányt mégis a sztárfellépők jelentik. Az utolsó produkciónk egy-egy hírességgel történik, mégsem izgulok miatta, mint a nézők. Tudom, hogy, amint felkapcsolják a reflektorokat nem rám fognak figyelni. A tekintetek a mellettem álló fiúkat fogják vizslatni, árgus szemekkel, vajon kik rejtőzhetnek a sötétben. Tudom, hogy így lesz. Énekelhetek teljes szívemből, ők viszik el a prímet, róluk szól majd minden, míg elő nem rukkolnak majd valami újdonsággal, mégsem zavar. Így kell történnie, hiszen ennél jobb produkciót soha nem tudhatok majd magaménak…

A műsorvezető bejelenti, hogy mi jövünk. A közönség lélegzetvisszafojtva ül a színpad előtt, s várja, hogy megjelenjek a sötétben, a LED fal mögül, pedig én már ott állok mindennek a közepén, lehunyt szemekkel, gyorsan verdeső szívvel és mosolyogva.

Ki lesz az első, aki elkezdi a harcot?
Ki lesz az első, aki elalszik éjjel?

Hangom végighasít a csendben. A nézők, mindegy, hogy az itt ülők, vagy a tv előtt helyet foglalók, halkan fellélegeznek, tudom. Érzem a megkönnyebbülésüket, mikor erősen és tisztán énekelem ki a szavakat. Várom, hogy Niall folytassa helyettem, amikor ez bekövetkezik, elmosolyodom.

Ki lesz az utolsó, aki elhajt?
Ki lesz az utolsó, aki elfelejti ezt a helyet?

Felkapcsolják a reflektort, de csak rám irányítják, így felemelem a fejem és elnevetem magam. Baloldalra nézek, bár tudom, hogy a sötét körülöleli Liamet, mégsem zavar, biztos vagyok abban, hogy ott van és elkezdi a következő sorokat.

Folyamatosan próbálkozunk
Megtanuljuk valaha is?

Amint befejezi, én jövök, így felemelt fejjel, komoly képpel nézek bele a kamerába. A soraim nem vonatkoznak rám, a fiúkra annál inkább.

Az űr közöttünk
Egyre mélyül
Nehezebb elérni
Annak ellenére, hogy próbálkoztam

A közönség mozgolódik, látom magam előtt, hogy nem értik mi történik. Két férfihang mellé most kapcsolódik a harmadik, s ők elvesztik a fejüket.

Űr közöttünk
Tartja titkainkat
Szótlanul hagyva minket
És nem tudom miért

Zayn a hátam mögött áll, csak a körvonalai látszódnak, tisztában vagyok vele, hiszen láttam a próbákon miként nézünk ki a színpadon, mi mind a hatan.

Ki lesz az első, aki búcsút int?

Az egysoros kérdő mondat mindenki tudatába vág, tisztában vagyunk vele. Zayn hagyta ott elsőnek a bandát, így önként vállalta ezt a sort. Louis folytatja a tudakolódást a dalban.

Ki lesz az első, aki kiegyez?
Ki lesz az első, aki lángra tudja lobbantani az egészet?

Lou befejezi a rá szabott szöveget, majd Harry folytatja. Ha a rajongók sejtik is mi történik, megnémultak.
Elindulok a zsűri felé, ahol Louis helyét, Liam párja, Cheryl Cole foglalja el. Halványan rámosolygok, mire kacsint egyet.

Ki lesz az utolsó, aki elhajt?
Elfelejtve az össze ígéretet, amit valaha tettünk

A reflektor engem követ, a sötétben öt alak áll, feszülten, mindegyikük az. Tudom, ismerem őket annyira, hogy leszűrjem. Mégsem bánom, hogy ők a duett partnereim. Az elmúlt év nehéz volt számukra, de a rajongóiknak még nehezebb. A tagokból kaptak eleget, de a One Direction-ből semmit, így egy nagy lélegzetvétel után belekezdünk közösen a refrénbe.

Az űr közöttünk
Egyre mélyül
Nehezebb elérni
Annak ellenére, hogy próbálkoztam
Űr közöttünk
Tartja titkainkat
Szótlanul hagyva minket
És nem tudom miért

Az első sornál felkapcsolódtak a lámpák, minden fényárban úszik, a fiúk édesen mosolyognak, mikor feléjük fordulok. A közönség őrjöng, minden néző ordítozik, a srácok neveit kiabálják. Sírnak, visítanak. Egyszerűen csak örülnek, hogy a kedvenc bandájukat újra együtt látják.
Liam felé veszem az irányt, miközben elénekeljük a közös részünket. Megfogom a kezét, megszorítom, majd továbblépek Zayn felé, s hozzá is bekapcsolódom, miközben énekel.

Ki lesz az első, aki búcsút int?

Folyamatosan próbálkozunk
Megtanuljuk valaha is?
Mikor fogjuk megtanulni?

Amint elérem Louist, átölelem. Ő a mentorom, segített mindenben, amiben csak tudott. Bemutatta nekem a srácokat, akik hétről hétre bíztattak, s elláttak tanácsokkal. Ők voltak a mindenem, esküszöm, ha a mentorház után nem ismerem meg őket, feladom az első megpróbáltatásnál…

Az űr közöttünk
Egyre mélyül
Nehezebb elérni
Annak ellenére, hogy próbálkoztam

Niall bársonyosan kellemes hangja az enyémmel párosul, amint elkezdjük a sorainkat. Kacsintva vágja kezeit zsebre, mire megrázom a fejem, majd továbblépkedem az utolsó bandatag felé, közben a saját részemet énekelve.

Űr közöttünk
Tartja titkainkat
Szótlanul hagyva minket
És nem tudom miért

Harry szemkápráztató mosollyal fogad maga mellett. Átfogja a derekam, majd felém fordulva kezdünk bele a mi mondatunkba.

Ki lesz az első, aki búcsút int?
Ki lesz az első, aki búcsút int?

Amint elérkezik a dal vége, lesétálok, hogy a fiúk együtt, egymás mellett állhassanak fent, míg én a színpad elejére megyek és lehunyt szemmel, suttogva énekelem, újra és újra az utolsó mondatot…

Az űr közöttünk
Az űr közöttünk
Az űr közöttünk
Az űr közöttünk


A közönség ordít, mindenki magán kívül áll a színpadon túl, a zsűri tapsol, Cheryl sír a meghatottságtól, én pedig lehajtott fejjel vigyorgok. Igen! Megcsináltuk. A One Direction újra együtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése